Svojpomocné bielenie zubov

Mnohí z nás túžia bieliť si zuby v pohodlí domova. Návšteva stomatológa je pre nás často jednoročná povinná zastávka a ďalšej návšteve by sme sa počas roka radi vyhli. Preto stále viac ľudí využíva domáce možnosti bielenia zubov.

Bielenie zubov doma ja jeden z najpohodlnejších a najdostupnejších spôsobov, ako docieliť biely úsmev. Na trhu sa vyskytuje čoraz viac bieliacich produktov, vďaka čomu máte na výber z najrôznejších foriem bielenia, intenzít bielenia a cenovej hladiny. Majte sa však na pozore – bielenie zubov je chemická reakcia aktívnych látok na povrchu zuba. Každý výrobok označovaný ako bieliaci musí prejsť certifikáciou a laboratórnymi testami. Vždy si overte výrobcu produktu, ktorý chcete zakúpiť. Ak chcete znížiť riziko nebezpečia produktu na 0, siahnite po bieliacich produktoch, ktoré sú rokmi overené u veľkého počtu používateľov – napr. bieliace pásiky Crest.

Svojpomocné bielenie zubov

Bielenie citlivých zubov

Vždy dodržiavajte návod na použitie. Nenechávajte bieliace pásiky na zuboch pôsobiť dlhšie, ako je deklarované v návode. Zubné kazy môžu reagovať bolesťou, ak na ne použijete bieliace pásiky. Dbajte na to, aby ste mali zdravý chrup. Vyberajte bieliacie pásiky či pasty starostlivo, urobte si vopred prieskum, ktoré pásiky majú najlepšie recenzie, na čo sú určené a komu, naopak, nie sú určené. Zvážte citlivosť vašich zubov, pretože ak máte zuby citlivejšie, bielenie vám môže vyvolať miernu bolesť, ktorá je však neškodná a po bielení vymizne. Zvážte intenzitu bielenia – s pravidla platí, čím belší úsmev chceme, tým silnejšie bieliace pásiky potrebujeme.

Ak je citlivosť zubov privysoká, doprajte si menšiu pauzu v bieliacej kúre. Ak pretrváva, voľte bieliace pásiky určené na citlivé zuby (napr. Crest 3D White Gentle Routine). Voľte bieliace pásiky s častejším používaním a kratšou dobou pôsobenia. Ak je váš chrup v perfektnom stave a nemáte problém s citlivosťou zubov, pokojne môžete biely úsmev dosiahnuť rýchlejšie – s dlhšou dobou použitia a menej častým používaním (napr. Crest 3D White Flexfit Supreme).

Bielenie zubov doma s pásikmi Crest

Vybielený úsmev je dočasná záležitosť, s pravidla vydržia zuby biele 1 rok. Ak sa stravujete kategóriami potravín, ktoré nezafarbujú zuby a používate bieliacu pastu na udržanie bieleho úsmevu, môžete tento čas predĺžiť. Belosť zubov skracuje aj fajčenie.

Od značky Crest je naobľúbenejšia bieliaca pasta Crest 3D White Brilliance. Existujú aj bieliace pásiky slúžiace na udržanie bieleho úsmevu – napr. už spomínané Gentle Routine. Dajte im prednosť v prípade, že to nechcete s bielením prehnať a požadujete prirodzene biely úsmev.