Ako funguje bielenie zubov

Vybielenie zubov prebieha pôsobením aktívnych látok na škvrny na vonkajšej strane skloviny alebo pod jej tesným povrchom. Neprebieha zbrusovaním zubnej skloviny, ako sa mnohí domnievajú. Preto sa bielenie zubov sódou bikarbónou ako prírodným riešením dôrazne neodporúča.

Ako prebieha vybielenie zubov?

Bielenie zubov sa uskutočňuje na báze jemnej manuálnej abrázie a chemického pôsobenia aktívnych látok zabezpečujúcich odstránenie škvŕn. Oba tieto kroky sú dôležité a ich kombinácia zabezpečuje legendárny americký úsmev. Bieliace pásiky fungujú  presne na tejto metóde, preto patria k spôsobom bielenia zubov, ktoré sú vysoko efektívne a bezpečné. Navyše sú bieliace pásiky finančne dostupnejšie ako bielenie zubov u stomatológa.

Odstránenie škvŕn pod povrchom skloviny

Škvrny tesne pod povrchom skloviny sa bielia ťažšie a je nutné využiť silu bieliacej látky – peroxidu vodíka. Je dôležité používať bieliace pásiky s obsahom tejto látky, ktoré sú certifikované a overené, nenakupujte pochybné balenia za podozrivo nízke ceny. Môžete si privodiť vážne zdravotné problémy.

Ako funguje bielenie zubov

Pri bielení aktívnou látkou musia byť dodržané bezpečnostné normy obsahu bieliacej látky a návod na použitie. Bieliace pásiky Crest spĺňajú všetky prísne kritériá na výrobu a distribúciu bieliacich produktov. Pásiky sa prvýkrát ocitli na trhu v roku 2001 – a teda už 16 rokov zabezpečujú biele úsmevy po celom svete.

Bielenie zubov je veľmi individuálna záležitosť – dvaja ľudia môžu používať rovnaký typ bieliacich pásikov a sledovať rôzne výsledky. Bielenie zubov totižto do istej miery ovplyvňuje aj miera zafarbenia zubov, konzumácia zafarbujúcich potravín a nápojov, fajčenie a v neposlednom rade aj genetika. Pre podporu bielenia zubov používajte aj bieliace pasty, ktoré urýchľujú bielenie a udržiavajú zuby biele dlhšie (napr. pasta Crest Brilliance Boost).

Bielenie zubov citrónom či kokosovým olejom je nezmysel. Tieto potraviny neobsahujú žiadne látky, ktoré by dokázali odstraňovať často dlhoročné zafarbenia na povrchu zubov.